WANITA

ISLAM MENGGALAKKAN PERKAHWINAN

Perkahwinan merupakan sesuatu yg murni dan di tuntut dlm lslam. Sesuatu perkahwinan akan dimenterai melalui proses keagamaan dgn restu lbubapa dan pengiktirafan masyarakat. Orang melayu menggunakan istilah ‘akad’ merujuk kpd ikatan pernikahan antara seorang lelaki dan seorang perempuan.

Maksud akad nikah ialah lafaz ijab di kabul dlm ikatan pernikahan dgn rukun nikahnya yg lengkap iaitu suami, isteri, wali, dua saksi dan sighah (lafaz).

Islam mengingatkan seluruh muslimin dan muslimat yg perkahwinan itu merupakan suatu anugerah kurniaan Allah swt, sunnah drp para nabi dan petunjuk para rasul. Mereka adalah pemimpin yg menjadi teladan utk mencapai kebahagiaan di dunia d di akhirat.

Firman Allah yg maksudnya “Dan di antara tanda-tanda yg membuktikan kekuasanNya dan rahmatNya, bahawa Dia menciptakan utk kamu (wahai kaum lelaki), isteri2 drp jenis kamu sendiri, agar kamu bersenang hati dan hidup mesra dgnnya, dan dijadikanNya diantara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yg demikian itu mengandungi keterangan2 (yg menimbulkan kesedaran) bagi orang2 yg berfikir.”

Oleh itu perkahwinan dituntut dalam lslam. Ia merupakan suatu kurniaan dan kenikmatan yg dianugerahkan kepada manusia. Diatas kepentingan inilah Cari Jodoh Malaysia memainkan peranan utk membantu individu yg memerlukan pasangan atau mencari jodoh.

Semoga platfom ini dapat memenuhi kehendak calon yg dicari. In Sya Allah.

http://www.cjmpremium.club

http://www.carijodohmalaysia.org

https://play.google.com/store/apps/details…

https://itunes.apple.com/us/app/muslim-dating/id1386715132…